Fűszeres csirkemell krémes sajtmártásban: brokkolival és aszalt paradicsommal még finomabb
A lágy, házi sajtmártás tökéletes kiegészítője a fűszeres sült csirkemellnek. Még finomabb, ha zöldségekkel is feldobod.

sajtmartasos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akkor a legfinomabb a sajtmártás, ha többféle sajtot használsz hozzá. Fontos, hogy füstölt típust is válassz, az ad neki igazán karakteres ízt. A csirkemellet kisütés előtt egy órát hagyd fűszeres pácban, hogy az ízek átjárják a belsejét is. Roppanós brokkolival és intenzív ízű aszalt paradicsommal tálalva még finomabb.

Sült csirkemell sajtmártásban

Hozzávalók:

A húshoz

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt majoránna
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors
  • 0.5 csokor petrezselyem a tetejére

A sajtmártáshoz

  • 20 dkg brokkoli
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagy szeletekre, és dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a majoránnával, a rozmaringgal és a borssal. Ebben a pácban forgasd meg a hússzeleteket, és tedd őket a hűtőbe egy órára.

Közben a brokkolit szedd rózsáira, mosd meg, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, öt perc alatt párold roppanósra. Szűrd le, és tedd félre. Az aszalt paradicsomot kockázd fel.

A mártáshoz a sajtokat reszeld le. Egy vastag aljú, kis lábosban olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, kézi habverővel kevergesd, amíg egész kicsit megbarnul, majd továbbra is folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet és a tejszínt. Kis lángon keverd tovább, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, add hozzá a reszelt sajtokat, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd annyi időre tedd vissza a tűzre, amíg a sajt elolvad.

A csirkeszeleteket vedd ki a hűtőből. Egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, tedd bele az olajos húst, és mindkét oldalát süsd fehérre. Ha már átsült, és omlós, öntsd hozzá a sajtmártást, kanalazd bele a brokkolit és az aszalt paradicsomot, dobj hozzá némi petrezselyemlevelet, és melegítsd össze az egészet.

Hasonló szósszal gyorsan összedobható, laktató és nagyon finom sajtmártásos tésztát is készíthetsz.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük