Sült csirkecomb ragacsos mázzal: grillen vagy sütőben is tökéletes lesz

Ezzel a módszerrel a sütőben sült csirkecomb bőre is finom ropogós lesz. Kenj rá ragacsos mázat!

Sült csirkecomb ragacsos mázzal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ragacsos barbecue-mázzal sült csirkecombok készítésének többféle módja ismert. Van, aki már csak a kisült combokat keni meg a pikáns szósszal, és van, aki előbb megforgatja benne a húsokat, és hagyja, hogy az ízek így érjenek össze a sütőben. Most egy ilyen receptet mutatunk. Ha grillrácsra teszed a húsokat, csak az első fordítás után kend meg őket a mázzal.

Sült csirkecomb ragacsos mázzal

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 8 dkg vaj
  • 6 csirkealsócomb
  • 5 dkg barna cukor
  • 5 evőkanál ketchup
  • 5 evőkanál fehérborecet
  • 2 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 2 teáskanál mustár
  • 0.5 dl víz
  • bors
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.

 

A szószhoz keverd össze a ketchupot, az ecetet, a vizet, a cukrot, a felkockázott vajat, a Worcestershire-szószt, a mustárt és az ízlés szerint adagolt chilit. Kend meg a csirkecombok egész felületét ezzel a mázzal, sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. Félidőben fordítsd meg a combokat, hogy egyenletesen süljenek, az utolsó tíz percben pedig vedd le a fóliát a tetejéről, hogy szépen megpiruljon.

 

Ha grillen készíted, a sóval és borssal megszórt csirkecombokat tedd az olajjal megkent, forró rácsra bőrös felükkel lefelé. Negyedóra múlva fordítsd meg őket, és ekkor kend meg egy adag szósszal. Folyamatosan kenegetve süsd őket további 20-30 percig.

Grillrácson készül a csirkenyárs is, amelyet akár thai ízesítéssel is feldobhatsz.

Fűszeres, thai csirkenyárs: nagyon omlós lesz a hús

A pác a hús lelke, ha megfelelő alapanyagokból állítod össze, nemcsak ízletessé teszi a csirkemellet, de nagyon szaftosan is tartja.

Elolvasom

Kép: TravisBrownell / Getty Images

Ezt is szeretjük