Sült cékla fokhagymás, joghurtos öntettel: a belseje szinte krémesre sül
A puha, fűszeres, kalóriaszegény cékla a diétázók étrendjébe is beilleszthető. A joghurtos öntettel még ízletesebb!

cekla-joghurtos-ontettel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most, tél közepén van a szervezetednek igazán szüksége vitaminban gazdag zöldségekre. Ahhoz, hogy felturbózd az immunrendszeredet, a cékla az egyik legjobb választás, ráadásul többféle izgalmas fogást készíthetsz belőle. Egyszerűen fűszerezve, sütve nagyon ízletes vacsora vagy köret lehet. Hát ha még joghurtos szósszal is leborítod. 

Sült cékla joghurtos öntettel

Hozzávalók:

  • 3 db cékla
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 szál kapor vagy más zöldfűszer
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, mosd meg alaposan, vágd gerezdekre vagy nagyobb hasábokra, majd rakd egy tűzálló edénybe. Szórd meg oregánóval, sóval, borssal, tégy a zöldségszeletek mellé négy gerezd megpucolt fokhagymát, és locsold meg kevés olívaolajjal.

Az edényt fedd le fóliával, és told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Közben fordítsd meg a szeleteket egyszer-kétszer. Amikor a cékla puha, könnyen belemegy egy hústű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. A joghurtot keverd össze a maradék, átpréselt fokhagymával, a kaporral vagy más zöldfűszerrel, és öntsd rá a céklára. 
A házi savanyúság sem bonyolult céklából, és tartósítószer sem kell hozzá.  

 

Ezt is szeretjük