Ropogós, húsmentes fasírt gluténmentesen: sokáig eltelít majd
Ebbe a ropogós, húsmentes fasírtba sütőben megsütött cékla és édesburgonya kerül.
Az őszi-téli időszak is rengeteg egészséges zöldséget kínál. Ez a csodás húsmentes fasírt céklával és édeskrumplival készül. Az elősütött, majd pépesített zöldségeket rizsliszt fogja össze, így a gluténmentes diétába is beilleszthető. A kis, élénk színű lepények már látványra is ínycsiklandóak.
Céklás-édeskrumplis fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg cékla
- 20 dkg édeskrumpli
- 5 evőkanál rizsliszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A céklát és az édeskrumplit felszeletelve süsd meg a sütőben nagyjából fél óra alatt. Amikor már puhák, vedd ki, és turmixgépben pépesítsd őket. A zöldségpépet tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a fokhagymaport, a köményt. Sózd, borsozd, majd kanalanként adagolj hozzá annyi rizslisztet, hogy jól formázható masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, és serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalukat pirosra.
Tálald finom majonézes salátával.
A padlizsán is tökéletes húspótló: sütőben sütve igazán ropogós golyókat állíthatsz belőle össze.
Kép: Zorianchik / Getty Images
- cékla
- édesburgonya
- vegetáriánus
- rizsliszt
- céklafasírt
- zöldségfasírt
- gluténmentes zöldségfasírt
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept