Sajtos, spenótos csirkemell baconbe tekerve: ezzel a módszerrel igazán szaftos lesz
Igazán finom és szaftos lesz a csirkemell, ha sajttal és spenóttal töltöd meg, és baconbe tekerve sütöd ki.

- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A sajt és a spenót csirkemell töltelékeként is nagyon jól működik együtt. A friss zöld levelek egészségesek, tele vannak vitaminnal, ezért érdemes őket minél többféle formában az asztalra tenni. Baconbe tekerve pedig szinte minden húsféle csak finomabb lesz.
Spenótos-sajtos csirkemell baconbe tekerve
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg tömlós krémsajt
- 25 dkg friss spenót
- 8 szelet bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd négy nagy darabba. Éles késsel középen vágd be úgy, hogy utána szét tudd nyitni, mint egy könyvet. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd félre. A spenótot alaposan mosd meg és aprítsd fel. Egy lábosban hevíts olívaolajat, pirítsd meg rajta egy perc alatt az apróra vágott fokhagymagerezdet, majd dobd rá a spenótot, vedd le a lángot kicsire, és párold öt percig, amíg összeesik. Ekkor keverd össze a krémsajttal. Az így kapott krémet oszd el a csirkékben úgy, hogy még kényelmesen fel tudd őket tekerni. Csavard mindegyik darabot két-két szelet baconbe, ha szükséges, rögzítsd hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bacon ropogósra piruljon.
Még több recept