Szaftos spenótos húsgolyó tepsiben sütve: nem tocsog az olajban
A húsgolyókat is izgalmasabbá teheted zöldségekkel. A spenót sokat dob rajta, de répával is gazdagíthatod.
Ezek a spenótos húsgombócok könnyen elkészíthetők, és csodálatos ízűek. Ha szaftosabban szereted, készítsd darált marha- vagy sertéshúsból. Amennyiben inkább a diétás változtra szavazol, csirke vagy pulyka legyen az alapja. Ha nincs otthon friss bébispenót, akár mirelit zöldséget is használhatsz. Kínálhatsz hozzá különféle mártogatósokat is.
Spenótos húsgolyó tepsiben
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 dkg spenót
- 1 db sárgarépa
- 1 db tojás
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál mustár
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A répát reszeld le, a fokhagymát zúzd össze, a spenótot és a vöröshagymát pedig aprítsd össze késes aprítógépben. Ezeket keverd össze a darált hússal, majd add hozzá a tojást. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és mustárral, végül keverd hozzá a zsemlemorzsát és a reszelt sajtot.
Enyhén nedves kézzel formázz a masszából kisebb gombócokat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
A húsgolyó tejszínes szószban sütve, tésztával tálalva is fenséges, muszáj kipróbálni!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept