Fetával, spenóttal töltött csirkemell ropogós baconben sütve: finom és szaftos lesz

A feta és a spenót együtt isteni, csirkemellbe töltve tutira megnyalod utána mind a tíz ujjadat.

baconos-fetas-csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha feldobnád a csirkemellet, töltsd meg fetával és spenóttal! A bacon csodás ízt ad a tekercseknek, és gondoskodik arról, hogy ne száradjanak ki. Kínálhatod bármilyen krumplival vagy salátával, ha diétás verzióban készítenéd el. Serpenyőben, kevés olajban gyorsan átsül, kívül pedig ropogós lesz. 

Fetás-spenótos csirkemell baconben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 1 bögre bébispenót
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 8 szelet bacon
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban, kevés olajon fonnyaszd meg a spenótot, majd egy nagy késsel vágd apróra, és hagyd kihűlni. A fetát keverd össze a krémsajttal és a pépesített fokhagymával. A csirkemelleket középen egy éles késsel nyisd szét, de ne vágd át, majd szórd meg ízlés szerint sóval, borssal. Kanalazz rá a fetás keverékből, majd a spenótból, dobj rá kakukkfüvet, és tekerd fel. A csirkemelleket csavard be baconnel.   

 

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevíts fel kevés olajat. Amikor a serpenyő felforrósodott, rakd bele a tekercseket, és süsd oldalanként öt-hét percig, vagy amíg belül puhák, kívül szép pirosak lesznek. 

Dobd fel egy kis spenóttal és baconnel a gnocchi tésztáját is! 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük