Adalékmentes házi salsa szósz: Mexikóban is elkérnék ezt a receptet
A salsa szószt rengeteg módon felhasználhatod: tortillához, húsokhoz, töltelékhez.

Adalékmentes házi salsa szósz: Mexikóban is elkérnék ezt a receptet
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell többé a boltban megvenned a mexikói konyha nagy kedvencét. A salsa szószt már otthon is egyszerűen és gyorsan elkészítheted. Ha tényleg rajongsz a pikáns ízekért, jalapeno paprikát is keverhetsz hozzá. Ha nincs darabos paradicsom kéznél, pürét is használhatsz. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg hámozott paradicsom
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 chili paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát vágd kis kockákra, a chilit karikázd fel. Hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát, közben dobd hozzá a zúzott fokhagymát is. Add hozzá a zöldségeket, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval és chilivel.

Közepes lángon, lefedve főzd a szószt tíz percig. Közben tedd hozzá a cukrot, és többször kevergesd meg. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet is. Feltétlenül kóstold meg, ha kell, még fűszerezd. Óvatosan bánj a csípős ízekkel, inkább többször tégy hozzá chilit. Ha marad belőle, zárható dobozban tárold a hűtőben.

Ezt is szeretjük