Spárgás tepsis csirkemell: töltve, sok sajttal fejedelmi fogás
Ha olyan ebédet keresel, ami egyszerre egészséges, ízletes és kicsit különleges, akkor ne hagyd ki a spárgával, mozzarellával töltött csirkemellet!
A spárgával töltött csirkemell hamisítatlan tavaszi fogás. A mozzarella mellett a hússal sülő aszalt paradicsom is izgalmasabbá varázsolja. A spárga az egyik legkedveltebb tavaszi zöldség, mely tele van fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. A konyhában is sokoldalúan felhasználható, tökéletes baconben, roppanós leveles tésztában vagy akár csirkemellben sütve. Salátával vagy zöldségekkel tálalva könnyű, mégis tartalmas ebéd.
Spárgával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 1 csokor friss spárga
- 15 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 5 dkg reszelt sajt a tetejére
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A spárgát mosd meg alaposan, és távolítsd el a fás részét. Ha vastagabb a zöldség, akkor érdemes megpucolni. A spárgát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd két percig, majd csepegtesd le.
A csirkemellfilét hosszában vágd be, de ne vágd teljesen át. Nyisd ki, és kicsit klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és kend meg vele a hús mindkét oldalát. Rakj rá egy szelet mozzarellát és három-négy spárgát. Tekerd fel, majd zárd le egy fogpiszkálóval.
Rendezd a csirkemelleket zsiradékkal kikent tepsibe, szórj rájuk reszelt sajtot, önts alájuk vizet, és rakj melléjük aszalt paradicsomot. Told forró sütőbe, és süsd 190 fokon körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús belül puha, kívül szép piros, kiveheted a sütőből. Pihentesd pár percig, majd a húsokat vágd kissé vastag szeletekre.
Ha szereted a spárgát, készítsd el a legváltozatosabban, válogass a jobbnál jobb receptek közül!
A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Amíg tart a spárga szezonja, érdemes minél többféle formában elkészíteni, pitébe is sütheted, de tésztával összeforgatva is mennyei lesz.
ElolvasomKép: Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció