Roppanós spárgával töltött csirkemell - Baconbe tekerve még jobb
A csirkébe göngyölt spárgával már a köret is meg van oldva.

Roppanós spárgával töltött csirkemell - Baconbe tekerve még jobb
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárga tele van vitaminnal, vízhajtó, gyorsítja az anyagcserét, tehát érdemes minél többször és többféleképpen beiktatni az étrendedbe. Csirkemellbe töltve, sajttal megbolondítva könnyű, finom főfogást varázsolhatsz belőle. Ha nem kell szigorúan számolnod a kalóriákat, tekerd baconbe a húst, sokkal ízletesebb lesz. A tepsibe szórhatsz még krumplit is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 12 db bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappsita
  • 1 csomag spárga
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha szükséges, hámozd meg, akár ketté is törheted. Dobd forrásban lévő, sós vízbe, add hozzá a citrom levét. Főzd három-négy percig, majd hideg vízzel öblítsd le. Ügyelj arra, hogy a spárga roppanós maradjon. A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Nyisd szét éles késsel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakj rá két-három spárgát, egy szelet mozzarellát, majd göngyöld fel, és borítsd be baconnel. Fogvájóval meg is tűzheted.
 

Rendezd a húsokat kevés vajjal kikent tepsibe, szórd meg reszelt trappistával, aprított petrezselyemmel, locsold meg kevés vízzel, és fedd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35-40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkemellet.

Ezt is szeretjük