Így készül az eredeti spanyol gazpacho: a leghűsítőbb nyári zöldségleves

A gazpacho nemcsak finom, de nagyon gyorsan elkészül, és nem kell a tűzhely mellett álldogálni.

Spanyol gazpacho
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eredeti gazpacho Spanyolországból, Andalúziából származik, és paradicsomalapú, hidegen tálalt zöldséglevest takar. Nem véletlen, hogy mára világszerte elterjedt, hiszen nem létezik nála üdítőbb, frissítőbb nyári zöldségleves, ráadásul főzés nélkül, nagyon gyorsan el lehet készíteni.

Spanyol gazpacho

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 paradicsom
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet szikkadt kenyér
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet vagy borecet
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát pucold meg,és aprítsd fel, a paprikát, a kígyóuborkát mosd meg, és vágd kis darabokra, csakúgy, mint a paradicsomokat, melyeket azonban meg is kell hámozni. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy a csúcsukat kereszt alakban bevágod, majd lobogó, forró vízbe teszed őket fél percre, rögtön utána pedig hidegbe. Ha lejött a héjuk, a paradicsomokat is aprítsd fel, majd tegyél minden hozzávalót turmixgépbe, a kenyeret is, kisebb darabokra tépkedve. Dolgozd egyneművé, simává a levest, majd tedd hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek. Mindenképp hidegen tálald.

Zöldborsóból is készülhet remek, hűsítő gazpacho.

Zöldborsógazpacho percek alatt: nem igényel főzést a vitamindús leves

Ha friss lendületre vágysz, akkor ez a leves biztosan támogatni fog az elérésében: vitamindús, egészséges összetevőket tartalmaz, és még főzést sem igényel.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük