Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle
Szinte lehetetlen elrontani, az íze mégis páratlan. Próbáld ki akár bográcsban elkészítve is!

Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sopa de ajo, vagyis a fokhagymaleves a spanyolok egyik kedvenc előétele, nem is csoda, hogy gyakran helyet kap az asztalon. Nevénél már csak az elkészítési módja egyszerűbb, az ízvilága ellenben olyannyira különleges, hogy egy tányér után képtelenség abbahagyni.

Ahogy a legtöbb ételnél az megszokott, az idők során a sopa de ajónak is számtalan változata elterjedt a köztudatban. Egyes vidékeken sonkával vagy füstölt kolbásszal készítik, míg másutt kovászos kenyeret vagy éppen ciabattát használnak hozzá. Valahol pedig szívesebben főzik bográcsban, mert ettől karakteresebb lesz az íze. Ezúttal a klasszikus verzióval ismerkedhetsz meg.
 

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 5 db paradicsom
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Lábosban, közepes tűzön melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a zúzott fokhagymát, illetve a kis kockákra vágott kenyeret. Pirítsd aranyszínűre, de vigyázz, nehogy megégjen! Engedd fel forró vízzel, majd sózd meg ízlés szerint. Add hozzá a megmosott, meghámozott, kockára vágott paradicsomokat. Lefedve főzd 15 percig, ez elég a kenyérnek arra, hogy szépen megdagadjon, mégse essen szét. Tálaláskor tégy két tojásból készült omlettet a tetejére.

Ezt is szeretjük