Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle
Szinte lehetetlen elrontani, az íze mégis páratlan. Próbáld ki akár bográcsban elkészítve is!

Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Zseniális ötlet egy régi táskával: ahelyett, hogy kidobnád, így hasznosítsd újra »

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sopa de ajo, vagyis a fokhagymaleves a spanyolok egyik kedvenc előétele, nem is csoda, hogy gyakran helyet kap az asztalon. Nevénél már csak az elkészítési módja egyszerűbb, az ízvilága ellenben olyannyira különleges, hogy egy tányér után képtelenség abbahagyni.

Spanyol fokhagymaleves

Ahogy a legtöbb ételnél az megszokott, az idők során a sopa de ajónak is számtalan változata elterjedt a köztudatban. Egyes vidékeken sonkával vagy füstölt kolbásszal készítik, míg másutt kovászos kenyeret vagy éppen ciabattát használnak hozzá. Valahol pedig szívesebben főzik bográcsban, mert ettől karakteresebb lesz az íze. Ezúttal a klasszikus verzióval ismerkedhetsz meg.
 

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 5 db paradicsom
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Lábosban, közepes tűzön melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a zúzott fokhagymát, illetve a kis kockákra vágott kenyeret. Pirítsd aranyszínűre, de vigyázz, nehogy megégjen! Engedd fel forró vízzel, majd sózd meg ízlés szerint. Add hozzá a megmosott, meghámozott, kockára vágott paradicsomokat. Lefedve főzd 15 percig, ez elég a kenyérnek arra, hogy szépen megdagadjon, mégse essen szét. Tálaláskor tégy két tojásból készült omlettet a tetejére.

Ezt is szeretjük