Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle

Szinte lehetetlen elrontani, az íze mégis páratlan. Próbáld ki akár bográcsban elkészítve is!

Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sopa de ajo, vagyis a fokhagymaleves a spanyolok egyik kedvenc előétele, nem is csoda, hogy gyakran helyet kap az asztalon. Nevénél már csak az elkészítési módja egyszerűbb, az ízvilága ellenben olyannyira különleges, hogy egy tányér után képtelenség abbahagyni.

Ahogy a legtöbb ételnél az megszokott, az idők során a sopa de ajónak is számtalan változata elterjedt a köztudatban. Egyes vidékeken sonkával vagy füstölt kolbásszal készítik, míg másutt kovászos kenyeret vagy éppen ciabattát használnak hozzá. Valahol pedig szívesebben főzik bográcsban, mert ettől karakteresebb lesz az íze. Ezúttal a klasszikus verzióval ismerkedhetsz meg.
 

Spanyol fokhagymaleves

Hozzávalók

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 5 db paradicsom
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Lábosban, közepes tűzön melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a zúzott fokhagymát, illetve a kis kockákra vágott kenyeret. Pirítsd aranyszínűre, de vigyázz, nehogy megégjen! Engedd fel forró vízzel, majd sózd meg ízlés szerint. Add hozzá a megmosott, meghámozott, kockára vágott paradicsomokat. Lefedve főzd 15 percig, ez elég a kenyérnek arra, hogy szépen megdagadjon, mégse essen szét. Tálaláskor tégy két tojásból készült omlettet a tetejére.

Ezt is szeretjük