Sűrű, spanyol fokhagymaleves omlettel - Annyira finom, hogy repetázni kell belőle
Szinte lehetetlen elrontani, az íze mégis páratlan. Próbáld ki akár bográcsban elkészítve is!


- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A sopa de ajo, vagyis a fokhagymaleves a spanyolok egyik kedvenc előétele, nem is csoda, hogy gyakran helyet kap az asztalon. Nevénél már csak az elkészítési módja egyszerűbb, az ízvilága ellenben olyannyira különleges, hogy egy tányér után képtelenség abbahagyni.
Spanyol fokhagymaleves
Ahogy a legtöbb ételnél az megszokott, az idők során a sopa de ajónak is számtalan változata elterjedt a köztudatban. Egyes vidékeken sonkával vagy füstölt kolbásszal készítik, míg másutt kovászos kenyeret vagy éppen ciabattát használnak hozzá. Valahol pedig szívesebben főzik bográcsban, mert ettől karakteresebb lesz az íze. Ezúttal a klasszikus verzióval ismerkedhetsz meg.
Hozzávalók:
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál étolaj
- 20 dkg szikkadt kenyér
- 5 db paradicsom
- 2 db tojás
Elkészítés:
Lábosban, közepes tűzön melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a zúzott fokhagymát, illetve a kis kockákra vágott kenyeret. Pirítsd aranyszínűre, de vigyázz, nehogy megégjen! Engedd fel forró vízzel, majd sózd meg ízlés szerint. Add hozzá a megmosott, meghámozott, kockára vágott paradicsomokat. Lefedve főzd 15 percig, ez elég a kenyérnek arra, hogy szépen megdagadjon, mégse essen szét. Tálaláskor tégy két tojásból készült omlettet a tetejére.

Még több recept