Mennyei sós kekszek minden alkalomra: a tészta reszelt sajtot rejt
A sós, sajtos kekszekért az egész család odáig lesz.

A sós, sajtos kekszek valamilyen intenzívebb ízű sajtból a legfinomabbak: nagyon jól megy hozzá például a cheddar. A kekszek alapja vajas gyúrt tészta, a tetejét pedig fűszeres vaj koronázza meg. A recept írót javasol hozzá, amelyet tej és ecet vagy citromlé felhasználásával egy pillanat alatt kikeverhetsz otthon is.
Sós, sajtos keksz
Hozzávalók 15 darabhoz
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 12 dkg cheddar sajt
- 2.5 dl író (vagy 2,5 dl tej és 2 evőkanál ecet vagy citromlé)
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál só
A fűszervajhoz:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
Elkészítés:
Először az írót készítsd el, ha nem készen vásárolod. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint hogy a tejet keverd össze az ecettel vagy citromlével, és hagyd állni, amíg összeállítod a tésztát.
Egy tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral, a fokhagymaporral és a sóval. Kockázd bele a szoba-hőmérsékletű vajat, morzsold el, majd keverd el az íróval és a reszelt sajttal. Dolgozd jól össze. A tésztából nagyobb kanálnyi adagokat halmozz egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Egymástól távolabb helyezd el őket, hogy legyen helyük nőni. Told a tepsit 230 fokos sütőbe 10 percre, amíg a kekszek széle megbarnul.
Amíg sül, a vajat olvaszd fel, és keverd el a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel. A frissen kisült kekszeket azonnal mártsd meg a fűszeres vajban.
Krémes, citromos rizsfelfújt: a vaj teszi igazán légiessé
A rizsfelfújt csodálatos desszert, mindenféle plusz nélkül megállja a helyét, de ha igazán megadnád a módját, szórd meg porcukorral, és lekvár is elfér mellé.
ElolvasomKép: caelmi / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- brokkoli
- vegetáriánus
Puha zöldségfasírt brokkoliból: tepsiben sütve alig kell hozzá zsiradék

- tészta
- zöldborsó