Mennyei sós kekszek minden alkalomra: a tészta reszelt sajtot rejt

A sós, sajtos kekszekért az egész család odáig lesz.

Sós, sajtos keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sós, sajtos kekszek valamilyen intenzívebb ízű sajtból a legfinomabbak: nagyon jól megy hozzá például a cheddar. A kekszek alapja vajas gyúrt tészta, a tetejét pedig fűszeres vaj koronázza meg. A recept írót javasol hozzá, amelyet tej és ecet vagy citromlé felhasználásával egy pillanat alatt kikeverhetsz otthon is.

Sós, sajtos keksz

Hozzávalók 15 darabhoz

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cheddar sajt
  • 2.5 dl író (vagy 2,5 dl tej és 2 evőkanál ecet vagy citromlé)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál

A fűszervajhoz:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Először az írót készítsd el, ha nem készen vásárolod. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint hogy a tejet keverd össze az ecettel vagy citromlével, és hagyd állni, amíg összeállítod a tésztát.

Egy tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral, a fokhagymaporral és a sóval. Kockázd bele a szoba-hőmérsékletű vajat, morzsold el, majd keverd el az íróval és a reszelt sajttal. Dolgozd jól össze. A tésztából nagyobb kanálnyi adagokat halmozz egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Egymástól távolabb helyezd el őket, hogy legyen helyük nőni. Told a tepsit 230 fokos sütőbe 10 percre, amíg a kekszek széle megbarnul.

Amíg sül, a vajat olvaszd fel, és keverd el a zúzott fokhagymával és a petrezselyemmel. A frissen kisült kekszeket azonnal mártsd meg a fűszeres vajban.

Krémes, citromos rizsfelfújt: a vaj teszi igazán légiessé

A rizsfelfújt csodálatos desszert, mindenféle plusz nélkül megállja a helyét, de ha igazán megadnád a módját, szórd meg porcukorral, és lekvár is elfér mellé.

Elolvasom

Kép: caelmi / Getty Images

Ezt is szeretjük