Kolbászos tészta sörös szószban: pillanatok alatt kész a kiadós vacsora
A sörös, kolbászos tésztához olasz kolbász a legjobb, de más típussal is működhet.

A sörös szaftban sült kolbászos tészta igazi kiadós, férfias fogás. Egy romantikus vacsorára nem is kell finomabb, főleg, mivel nagyon könnyen összedobható. A hozzá használt olasz kolbász állaga kicsit más, mint amit itthon megszoktunk, de ha ilyet nem kapsz, vagy egyszerűen csak jobban szereted a megszokott ízeket, bármilyen sütni való kolbászt használhatsz hozzá.
Sörös, kolbászos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 30 dkg olasz kolbász
- 15 dkg bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál zöldborsó
- 1.5 dl világos sör
- 1 doboz kukoricakonzerv
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A bacont kockázd fel, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Amikor ropogós, add hozzá a felkarikázott, amennyire lehet, összemorzsolt kolbászt. Süsd kevergetve öt percig, majd öntsd fel a sörrel, és keverd bele a borsót és a lecsepegtetett kukoricát. Forrald addig, amíg a leve elfő, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg sóval, borssal, forgasd bele a tésztát, és melegítsd össze az egészet.
Krémes, tejszínes Alfredo-szósz: húsok és zöldségek mellé is szuper
Pillanatok alatt, nagyon egyszerűen összedobhatod ezt a tésztaszószt, ami mártogatósként is tökéletes.
ElolvasomKép: from_my_point_of_view / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- zöldségleves
- minestrone leves
Minestrone tepsiben sütve: a sűrű olasz zöldségleves tésztával összeforgatva mennyei

- egytálétel
- kolbász
Így készül a rácos rakott krumpli: nem maradhat ki belőle a füstölt szalonna

- tészta
- bolognai spagetti