Így készül a rácos rakott krumpli: nem maradhat ki belőle a füstölt szalonna
A rácos rakott krumpli különlegessége a rétegek közé rejtett szalonna, paprika és paradicsom.

Ha igazán gazdag rakott krumplit szeretnél készíteni, állítsd össze rácosan, vagyis füstölt szalonnával, paprikával és paradicsommal rétegezve! A hagymakarikáknak köszönhetően még szaftosabb lesz, az egészet pedig fokhagymás tejföl fogja össze, és reszelt sajt koronázza meg.
Rácos rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 30 dkg tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg parasztkolbász
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 paprika
- 3 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, majd hámozd meg és vágd karikákra. Amíg a krumplira vársz, a többi hozzávalót készítsd elő: szeleteld fel a paprikát és a paradicsomot, a füstölt szalonnát vágd kockákra, a hagymát cikkekre. A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja, ezután karikázd fel. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával, kevés sóval és frissen őrölt borssal.
Egy tepsit vékonyan olajozz ki, és oszd el benne a felkarikázott krumpli felét. Nagyon óvatosan szórd meg sóval és borssal, pakold rá a felszeletelt szalonnát, hagymát, kolbászt, paprikát és paradicsomot, és locsold le a fokhagymás tejföl felével. Erre jöhet a krumpli másik fele, kevés só és bors ismét, a maradék fokhagymás tejföl, végül fedd be reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a rakott krumplit.
Kolbászos, rizses egytálétel: maradék köretből is készülhet
Alig valamiből készül az ízletes rizses egytál, amelyet rengeteg plusz alapanyaggal izgalmasabbá tehetsz.
ElolvasomKép: iko636 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- kelkáposzta
Kiadós rakott kelkáposzta krumplival rétegezve: a tepsibe vékonyra szelt sonka is kerül

- egytálétel
- kolbász
Őszies savanyú káposztás rakott krumpli: vigasztaló fogás a borongós napokra

- egytálétel
- húsételek