Kolbászos penne sűrű, fűszeres, paradicsomos szósszal: eredeti olasz recept szerint
A mediterrán ízek kedvelői imádni fogják a 30 perc alatt összedobható, kolbászos-paradicsomos pennét.

Kolbászos penne sűrű, fűszeres, paradicsomos szósszal: eredeti olasz recept szerint
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kolbászos-paradicsomos pennében sok olyan íz megtalálható, amiért szeretjük a toszkán konyhát. Ez a laktató, zamatos étel pikk-pakk elkészül, hisz a mártást és a tésztát egyszerre tudod főzni. Stílusosan kínálj hozzá bort, és ne felejtsd le róla a reszelt parmezánt se! 

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 40 dkg konzerv hámozott paradicsom
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a préselt fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a felkarikázott kolbászt, és süsd egy-két percig. Öntsd hozzá a paradicsomot és a vörösbort, majd ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, és közepes lángos főzd 10 percig. Közben kevergesd meg.
 

Egy nagyobb fazékban kezdj forralni körülbelül négy liter vizet. Amikor lobog, dobj hozzá kevés sót, majd rakd bele a pennét. Főzd roppanósra nyolc perc alatt, majd szűrd le. Forgasd össze a szósszal, szórd meg a tetejét frissen reszelt parmezánnal, és díszítsd bazsalikommal.

Blog.hu ajánló