Minestrone tepsiben sütve: a sűrű olasz zöldségleves tésztával összeforgatva mennyei
A sok-sok tésztával készült minestrone tepsiben egybesütve is csodás lesz.

Az olasz zöldségleves, vagyis a minestrone szinte kínálja magát, hogy szósz formájában szülessen újjá. Tésztával összeforgatva, sajttal megszórva, majd tepsiben kisütve olyan finom fogás válik belőle, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. Maradék levest is felhasználhatsz hozzá.
Tepsis minestrone
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 40 dkg száraztészta
- 20 dkg mozzarella
- só
A minestronéhoz:
- 25 dkg passzírozott paradicsom
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg zöldbab
- 3 babérlevél
- 2 sárgarépa
- 1 l alaplé
- 1 fehérrépa
- 1 doboz vörösbabkonzerv
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 0.25 zellergumó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A leveshez a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A répákat és a zellert tisztítsd meg és szeleteld fel, a babkonzervet csepegtesd le. A puha hagymához add hozzá a répákat és a zellert, néhány perc alatt pirítsd meg őket, majd öntsd fel alaplével. Add hozzá a babot, a borsót és a zöldbabot, szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, és tedd bele a babérlevelet. Miután felforrt, kis lángon főzd puhára. A végén öntsd bele a passzírozott paradicsomot, gyöngyöztesd öt percig, majd húzd le a tűzről.
A tésztát egy másik lábosban, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
Egy tepsibe tedd bele a főtt tésztát, és kanalazd rá a sűrű levest. Annyit tegyél rá, hogy jó szószos legyen, de ne túl híg. A tetejét szórd meg reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe fél órára.
Krémes, tejszínes Alfredo-szósz: húsok és zöldségek mellé is szuper
Pillanatok alatt, nagyon egyszerűen összedobhatod ezt a tésztaszószt, ami mártogatósként is tökéletes.
ElolvasomKép: sarah-foods / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- bolognai spagetti