Minestrone tepsiben sütve: a sűrű olasz zöldségleves tésztával összeforgatva mennyei

A sok-sok tésztával készült minestrone tepsiben egybesütve is csodás lesz.

Minestrone tepsiben sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olasz zöldségleves, vagyis a minestrone szinte kínálja magát, hogy szósz formájában szülessen újjá. Tésztával összeforgatva, sajttal megszórva, majd tepsiben kisütve olyan finom fogás válik belőle, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját. Maradék levest is felhasználhatsz hozzá.

Tepsis minestrone

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg mozzarella

A minestronéhoz:

  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 3 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 1 l alaplé
  • 1 fehérrépa
  • 1 doboz vörösbabkonzerv
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 0.25 zellergumó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A leveshez a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. A répákat és a zellert tisztítsd meg és szeleteld fel, a babkonzervet csepegtesd le. A puha hagymához add hozzá a répákat és a zellert, néhány perc alatt pirítsd meg őket, majd öntsd fel alaplével. Add hozzá a babot, a borsót és a zöldbabot, szórd meg sóval, borssal, bazsalikommal, és tedd bele a babérlevelet. Miután felforrt, kis lángon főzd puhára. A végén öntsd bele a passzírozott paradicsomot, gyöngyöztesd öt percig, majd húzd le a tűzről.

A tésztát egy másik lábosban, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

Egy tepsibe tedd bele a főtt tésztát, és kanalazd rá a sűrű levest. Annyit tegyél rá, hogy jó szószos legyen, de ne túl híg. A tetejét szórd meg reszelt mozzarellával, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe fél órára.

 

Krémes, tejszínes Alfredo-szósz: húsok és zöldségek mellé is szuper

Pillanatok alatt, nagyon egyszerűen összedobhatod ezt a tésztaszószt, ami mártogatósként is tökéletes.

Elolvasom

Kép: sarah-foods / Getty Images

Ezt is szeretjük