Könnyű, mégis laktató sopszka saláta, ahogy Bulgáriában készítik: sült húsok mellé nincs finomabb

Ha Bulgáriában nyaralsz, az egyik legkedveltebb specialitást, a sopszka salátát feltétlenül kóstold meg!

Sopszka saláta receptje

A sopszkát nyáron muszáj elkészíteni, a friss zöldségek ilyenkor a legzamatosabbak. A salátában a juhsajt, a paprika és a paradicsom dominál, ez az összeállítás nem véletlen, hisz a bolgár zászló színére utal. Leggyakrabban a görög salátához hasonlítják, bár az íze egészen más. Önmagában frissítő, könnyed fogás, és sült, rántott húsok mellé köretként is kínálhatod. 

Sopszka saláta receptje

Hozzávalók

A salátához

  • 15 dkg juhsajt
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db vöröshagyma

Az öntethez

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db lime
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint a paradicsomot, a kicsumázott paprikát, az uborkát és a hagymát, majd tedd egy tálba. 

Az öntethez az olívaolajat keverd össze a lime levével, és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg a zöldségeket az öntettel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg a reszelt sajttal. Olívabogyóval vagy aprított petrezselyemmel is díszítheted. 
Legközelebb próbáld ki a megunhatatlan görög salátát is! 

Ezt is szeretjük