Ropogós sonkás batyu olvadt sajttal a közepén: finomabb, mint a hagyományos szendvics

A kis sonkás-sajtos batyuk frissen és ropogósan a legfinomabbak, de akár másnap az uzsonnásdobozba is pakolhatsz belőlük.

Sonkás-sajtos batyuk
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sonkás-sajtos batyuk lelke a közepükbe rejtett fűszeres vaj, és a lágy, olvadt sajt. Kelt tésztából készülnek, ezért időt kell rájuk szánni, de egyébként egyáltalán nem bonyolult az összeállításuk. Töltelékként használhatsz füstölt sajtot is, így még karakteresebb lesz az íze.

Sonkás-sajtos batyuk

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 evőkanál

A töltelékhez:

  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg vaj
  • 0.5 csokor snidling
  • frissen őrölt bors

A tetejére:

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Először állítsd össze a tésztát. A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet közben szitáld át. Add hozzá a sót, az élesztős tejet és az olajat, és jól dolgozd össze. Letakarva, meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Közben állítsd össze a tölteléket. A lágy, formázható állagú vajban keverd el a sót, a borsot és az apróra vágott snidlinget. A sonkát kockázd fel, a sajtot reszeld le.

 

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és nagyobb pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A darabok egyik felét kend meg a fűszeres vajjal, halmozz rájuk a sonkából és a sajtból. A másik felét hajtsd rájuk, és jól zárd le a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék. Helyezd el a megtöltött darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, újra takard le, és keleszd húsz percig. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megkelt batyuk tetejét és széleit kend meg felvert tojással, és 15-20 perc alatt süsd készre őket.

A házilag sült kifli is tökéletes uzsonna: frissen és ropogósan nem lehet neki ellenállni.

Omlós, puha kifli az uzsonnásdobozba: édesen és sósan is finom

A pihe-puha kifli jólesik magában, de szendvics is készülhet belőle, és még az édes töltelék is jól áll neki. A tésztája strapabíró, ezért kötelező az uzsonnásdobozba.

Elolvasom

Kép: tomalu / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük