Sonkás-gombás rakott csirkemell: ropogósra sült sajttal a tetején
Bármilyen alkalomra jól jön a sok sajttal sült, sonkás-gombás rakott csirkemell, hiszen biztos, hogy mindenki szeretni fogja.

sonkas gombas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sonka, a gomba és a sajt találkozása mindig valamilyen isteni finom ételt eredményez. Nincs ez másként akkor sem, ha a csirkemellet dobod fel velük. Ha vannak kis méretű agyagedényeid, süsd meg azokban adagonként az ételt, de ha ilyen nincs otthon, egyszerűen tepsiben is nagyon finom lesz.

Sonkás-gombás rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg sonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál aprított petrezselyem
  • piros bors
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd nagyobb szeletekre. Sózd és borsozd, szórd meg szerecsendióval, és tedd félre.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombát és a sonkát szeleteld fel, a sajtot reszeld le. Egy tepsi vagy egy agyagedény alját béleld ki a csirkeszeletek felével. Szórd rá a sonka és a gomba felét, kicsit sózd meg, reszelj rájuk frissen őrölt borsot, szórd meg egy teáskanál aprított petrezselyemmel, piros borssal, locsold meg egy deci tejszínnel, majd rétegezd tovább. A tetejét szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd háromnegyed órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg a sajtot.
A sonka és a gomba sok sajttal párosítva tésztán is tökéletesen megállja a helyét.

Ezt is szeretjük