Sonkás-gombás rakott csirkemell: ropogósra sült sajttal a tetején
Bármilyen alkalomra jól jön a sok sajttal sült, sonkás-gombás rakott csirkemell, hiszen biztos, hogy mindenki szeretni fogja.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A sonka, a gomba és a sajt találkozása mindig valamilyen isteni finom ételt eredményez. Nincs ez másként akkor sem, ha a csirkemellet dobod fel velük. Ha vannak kis méretű agyagedényeid, süsd meg azokban adagonként az ételt, de ha ilyen nincs otthon, egyszerűen tepsiben is nagyon finom lesz.
Sonkás-gombás rakott csirkemell
Hozzávalók
- 60 dkg filézett csirkemell
- 25 dkg gomba
- 25 dkg sonka
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 teáskanál aprított petrezselyem
- só
- piros bors
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkét vágd nagyobb szeletekre. Sózd és borsozd, szórd meg szerecsendióval, és tedd félre.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A gombát és a sonkát szeleteld fel, a sajtot reszeld le. Egy tepsi vagy egy agyagedény alját béleld ki a csirkeszeletek felével. Szórd rá a sonka és a gomba felét, kicsit sózd meg, reszelj rájuk frissen őrölt borsot, szórd meg egy teáskanál aprított petrezselyemmel, piros borssal, locsold meg egy deci tejszínnel, majd rétegezd tovább. A tetejét szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával lefedve süsd háromnegyed órát, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg a sajtot.
A sonka és a gomba sok sajttal párosítva tésztán is tökéletesen megállja a helyét.
Még több recept