Tökéletes sólet sütőben sütve
Ebből kétszer fogsz szedni
Ha változatosságra vágysz, készíts fűszeres sóletet. Olyan kiadós, hogy másnap nem kell főznöd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sólet a zsidó konyha egyik remeke. Bár időigényes, nincs vele sok munka, a végeredmény pedig megéri a várakozást. Ha a babhoz szódabikarbónát is dobsz, megúszhatod a puffadást és egyéb gyomorbántalmakat. Bármilyen füstölt hússal készítheted, de liba- vagy kacsacombbal, tarjával kiemelkedően jó.

Sólet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg füstölt hús
  • 40 dkg tarkabab
  • 20 dkg gersli
  • 6 tojás
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti napon a babot válogasd át, a hibás szemeket dobd ki. Áztasd be valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a vöröshagymát aprítsd fel. Célszerű a sóletet beáztatott, jól záródó római cserépedényben készíteni. Rakj bele zsírt, dobd rá a vöröshagymát, a fokhagymát, a pirospaprikát, rétegezed a babot, a gerslit és a húst. Sózd, borsozd, és öntsd fel két ujjnyival több vízzel, mint amennyi mindent ellep.

Lefedve süsd körülbelül három-négy órán át 170 fokon. Közben többször nézd meg, ha szükséges, pótold a vizet. Fontos, hogy ne száradjon ki. Amikor a bab és a hús is puha, a lé sűrű, vedd ki a sütőből. A tojást a sólettel együtt vagy külön is megfőzheted.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük