Karácsonyi halászlé skandináv módra: tejszínnel és lazaccal készül

A skandinávoknak is megvan a maguk karácsonyi halászleve: tejszínnel, lazaccal és garnélarákkal készül náluk az ünnepi fogás.

Skandináv halászlé tejszínnel és lazaccal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha idén karácsonykor valami újat készítenél, főzd meg a tejszínes, lazacos skandináv halászlevet! Aki egyszer kóstolta, csak lelkendezve tudja emlegetni akkor is, ha egyébként annyira nincs oda a halételekért. A lazac és a garnélarák aromáját sok zöldség, lágy tejszín és friss kapor teszi teljessé.

Skandináv halászlé tejszínnel és lazaccal

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg lazacfilé
  • 25 dkg garnélarák
  • 5 dkg vaj
  • 3 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l alaplé
  • 1 póréhagyma
  • 1 szál halványító zeller
  • 1 fehérrépa
  • 1 citrom
  • 1 csokor kapor
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál szegfűbors (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A póréhagyma fehér szárát karikázd fel, add a vajhoz, és párold puhára. Közben a sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a halványító zellert tisztítsd meg és aprítsd fel. Add őket a megpuhult hagymához, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és nagyjából húsz perc alatt főzd őket puhára. Közben a lazacot kockázd fel. Amikor már megpuhultak, add a leveshez a lazacot és a rákokat, és további három perc alatt főzd őket is puhára. Végül öntsd fel tejszínnel, szórd meg aprított kaporral, facsard bele egy citrom levét, és melegítsd össze.

Kapros, serpenyőben sült lazac: pillanatok alatt elkészül a nyári fogás

A könnyű, ízletes fogást a diétádba is beillesztheted, ebédre vagy vacsorára bűntudat nélkül elfogyaszthatod.

Elolvasom
Ezt is szeretjük