Vajpuha sertéstarja sörös szaftban: ellenállhatatlanul omlós lesz

A szaftos, puha sertéstarja most sörös szaftban sül: ezzel a módszerrel imádni fogod.

Sertéstarja sörös szaftban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertéstarja szaftos, omlós, és könnyű bánni vele: sörös szaftban készítve fantasztikus lesz. Mivel ez a húsrész zsírosabb, nem kell attól félni, hogy készítés közben kiszárad. Bátran készíts sörrel sokféle ételt: hagyományosan csülök sütéséhez is fel szokták használni.

Sertéstarja sörös szaftban

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéstarja
  • 5 zsályalevél
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 dl világos sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre egy órára. A pihentetett húst ezután forgasd meg lisztben, és forró olajban oldalanként néhány perc alatt süss rá kérget. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, hevíts még olajat. Dobd rá a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a friss zsályát és a rozmaringot, és két perc alatt, kevergetve pirítsd meg őket.

 

Ezután öntsd fel a sörrel. Nagy lángon főzd öt percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle, majd vedd a lángot kicsire, és pakold vissza bele a húst. Ha túl kevésnek találod a szaftot, sörrel vagy vízzel pótold. Fedd le a serpenyőt, és így gyöngyöztesd tíz percig, amíg a hús omlósra puhul, a szaft pedig besűrűsödik.

A sör akár rántott csirke bundájaként is jól működik: így készítve szuper ropogós lesz.

Csirkemell sörtésztában sütve: ezekre figyelj, hogy tökéletes legyen a bunda

A tökéletes sörbundának egy titka van, ha betartod a szabályt, nem fog leesni a tészta a húsról vagy a zöldségekről.

Elolvasom

Kép: art Photo / Getty Images

Ezt is szeretjük