Ropogós, omlós, szaftos csülök: sörben sütve még finomabb
Ha így készíted a csülköt, a szaftos hús szinte leesik a csontról.

Ropogós, omlós, szaftos csülök: sörben sütve még finomabb
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják, és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig a csülök sül, készíts hozzá ízlés szerint köretet. A krumpli szinte bármilyen formában illik hozzá. 

Hozzávalók:

  • 1.5 kg csülök
  • 5 dl sör
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt mosd meg alaposan, kicsit be is áztathatod annyi vízben, amennyi ellepi. Az olajat keverd össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal, rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Dörzsöld be vele a csülköt jó alaposan, majd lefedve tedd a hűtőbe néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.
 

Pihentetés után rakd át a húst zsiradékkal kikent tepsibe, locsold rá a maradék páclét és a sör felét. Pakolj mellé vöröshagymát. Fóliázd le, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül két, két és fél óráig. Közben forgasd a csülköt, és folyamatosan locsold a sörrel. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Frissen, melegen, kicsontozva tálald. 

Ezt is szeretjük