Pikáns, sajtos csirkemell a sütőből - Így nem szárad ki a hús

Pikáns, sajtos csirkemell a sütőből - Így nem szárad ki a hús
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legjobb dolog, ami a sajt és a csirke találkozásából kisülhet. Egy órán belül elkészül, és szinte mindig minden van hozzá otthon. Bármilyen körettel kínálhatod. Ha a húsra kevés tejföl is kerül, még jobb lesz a végeredmény.

Sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze az olívaolajat, a sót, a borsot, a bazsalikomot, a zúzott fokhagymát. Forgasd meg benne a húst. Ha nincs időd várakozni, rögtön sütheted, de jót tesz neki, ha egy-két órát hagyod pihenni a hűtőben. Rakd a csirkemellet egy tűzálló tálba, majd öntsd rá a maradék páclét, és szórd meg reszelt sajttal.

Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Tedd a húst előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 35 percig. Ha puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még tíz percig. Sütés közben locsold meg egyszer-kétszer a csirkemellet a saját szaftjával, hogy ne száradjon ki.  

Ezt is szeretjük