Vajpuhára sült kakukkfüves sertéskaraj: szinte elolvad a szádban

A kakukkfüves sertéskaraj serpenyőben sül vajpuhára: mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.

Sertéskaraj kakukkfűvel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebben a puha, omlós kakukkfüves sertéskarajban az a legcsodálatosabb, hogy kevés munkával, gyorsan elkészül. Ha van rá lehetőséged, csontos karajból készítsd, mert az kevésbé szárad ki, de csont nélküliből is finom lesz. Egészen izgalmas zamatot ad neki, ha vajon sütöd.

Sertéskaraj kakukkfűvel

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet (csontos) sertéskaraj
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 dl olaj + kevés a sütéshez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • késhegynyi chili

Elkészítés:

A hússzeletek oldalát vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjanak össze, majd dörzsöld be őket sóval és borssal. Az olajat keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és egy kevés chilivel. Kend meg a karajszeleteket ezzel a páccal, és pihentesd szobahőmérsékleten egy órát. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvaszd össze a vajat egy-két evőkanál olajjal. Fektesd bele a húst, és közepes lángon oldalanként 5-8 perc alatt süsd puhára.

Ha valami különlegeset tálalnál mellé, készíts hozzá hagymalekvárt!

Pikáns hagymalekvár: sültek mellé és szendvicsben is isteni

Az egyszerű recept igazi ínyencség, mely rengetegféleképpen kipróbálható, még a szerény zsíros kenyér is finomabb vele.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Bruce Peter Morin / Getty Images

Ezt is szeretjük