Vajpuhára sült kakukkfüves sertéskaraj: szinte elolvad a szádban
A kakukkfüves sertéskaraj serpenyőben sül vajpuhára: mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb.
Ebben a puha, omlós kakukkfüves sertéskarajban az a legcsodálatosabb, hogy kevés munkával, gyorsan elkészül. Ha van rá lehetőséged, csontos karajból készítsd, mert az kevésbé szárad ki, de csont nélküliből is finom lesz. Egészen izgalmas zamatot ad neki, ha vajon sütöd.
Sertéskaraj kakukkfűvel
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet (csontos) sertéskaraj
- 5 dkg vaj
- 2 teáskanál mustár
- 1 dl olaj + kevés a sütéshez
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A hússzeletek oldalát vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjanak össze, majd dörzsöld be őket sóval és borssal. Az olajat keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és egy kevés chilivel. Kend meg a karajszeleteket ezzel a páccal, és pihentesd szobahőmérsékleten egy órát. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvaszd össze a vajat egy-két evőkanál olajjal. Fektesd bele a húst, és közepes lángon oldalanként 5-8 perc alatt süsd puhára.
Ha valami különlegeset tálalnál mellé, készíts hozzá hagymalekvárt!
Pikáns hagymalekvár: sültek mellé és szendvicsben is isteni
Az egyszerű recept igazi ínyencség, mely rengetegféleképpen kipróbálható, még a szerény zsíros kenyér is finomabb vele.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Bruce Peter Morin / Getty Images