4 gyors, serpenyős sült hús
Apríts egy kis zöldséget, szeletelj egy kis húst, süsd meg őket, keverj hozzá némi szószt, és máris kész az ínycsiklandó serpenyős finomság.
Ha gyors vacsorát szeretnél készíteni, akár magadnak, akár a családodnak, akkor a serpenyős húsok jó választásnak bizonyulhatnak. Könnyen elkészíthetőek, ráadásul gyorsan összedobhatod őket.
Akár magad is kitalálhatsz újabbakat, hiszen attól függően, hogy milyen zöldségekkel és egyéb hozzávalókkal variálod az eredeti receptet, egészen új ízeket is felfedezhetsz.
Zöldséges csirke
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemellfilé
- 2 chili paprika
- 3 különböző színű, kisebb kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 2 póréhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- só, bors
- 15 dkg zsenge zöldbab
Vágd apróra a csirkehúst. Aprítsd fel a chili paprikát és a petrezselymet, majd keverd össze három evőkanál olajjal, és forgasd meg benne a húst.
A paprikákat és a póréhagymát szeleteld fel.
Melegíts meg egy serpenyőt, tedd bele a húst, és süsd át.
Ha már pirosra sült, akkor szedd ki, és sózd, borsozd. Kevés forró olajon pirítsd meg a zöldségeket, körülbelül öt perc alatt. Ha kész, tedd vissza a húst, keverd át, és már kész is.
Hagymás hús
Hozzávalók:
- 50 dkg sovány marhahús
- 3 nagy hagyma
- fél dl szójaszósz
- só
- olaj
A húst vágd körülbelül fél cm széles, félujjnyi hosszú csíkokra. A szójaszószt, az olajat és a sót egy kevés vízzel keverd össze, majd tedd bele a húsdarabokat. Egy serpenyőben melegíts olajat, és a húst süsd aranybarnára. Az elkészült darabokat szedd ki, majd tedd a serpenyőbe a félbevágott, karikázott hagymát, és pirítsd meg azt is. Ha már majdnem kész, tedd vissza a húst, süsd együtt még két percig, és forrón tálald.
Paradicsomos csirke
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kis konzerv paradicsompüré
- só, bors
- kevés olaj a sütéshez
A csirkemelleket vágd vastag csíkokra, sózd be, és borsozd meg alaposan.
Kevés olajat forrósíts meg egy serpenyőben, és süsd meg a húsok mindkét oldalát szép pirosra.
A húst szedd ki, majd még egy kis olajat a serpenyőbe öntve süsd meg a felkockázott hagymát is.
Ha már üveges, add hozzá a paradicsompürét, öntsd fel 1 dl vízzel, keverd össze, majd tedd bele vissza a húst. Vedd kicsire a lángot, és addig párold, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sztroganov filé
Hozzávalók:
- 50 dkg marhafilé
- 50 dkg apró csiperke
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg apró csemegeuborka
- 3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 és fél dl marhahúsleves
- 1 csokor petrezselyem
- másfél dl tejföl
- 1 evőkanál csípős mustár
A húst a rostokra merőlegesen 3-4 cm hosszú, vékony csíkokra vágd fel, majd törölgesd meg. A csiperkét tisztítsd meg, és vágd ketté. Hámozd meg a hagymát, vágd félbe, majd vágd karikákra. Csepegtesd le az uborkát, és tegyél félre négy evőkanál uborkalevet.
A vajat egy nagy serpenyőben olvaszd meg, és a húst adagonként, állandóan forgatva 1-2 percig pirítsd. Szedd ki, majd borsozd meg.
A hagymát süsd üvegesre még további vajat megolvasztva. Add hozzá a gombát, és párold együtt 3 percig. Szórd rá a lisztet, és pirítsd világosra. Öntsd fel a marhahúslevessel és az uborkalével, és főzd nyolc percig. Mosd meg a petrezselymet, csepegtesd le, majd aprítsd fel. A tejfölt és a mustárt keverd a szószba, tedd bele a húsokat és az uborkát, majd ízesítsd sóval, borssal.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka