Szuperegészséges zöldségköret egyszerűen: brokkoli, borsó és zöldbab sül együtt
Ezt a serpenyős, sült zöldségköretet sokféle hozzávalóból készítheted: ebbe a változatba brokkoli, zöldbab és borsó kerül.

Mennyei sült zöldségköretet készíthetsz brokkoliból, zöldbabból és borsóból, amely így tökéletes köretté válhat húsok mellé. Ez a változat csupa zöld növényből áll, de helyettesítheted kedved szerint az összetevőket.
Serpenyős brokkoli, zöldbab és borsó
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg zöldborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl víz
- 1 fej brokkoli
- 1 hagyma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Add hozzá a brokkolit, a zöldbabot és a borsót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal, őrölt köménnyel, füstölt paprikával, forgasd össze, és kezdd el párolni. Öt perc múlva öntsd fel a vízzel. Amikor a víz elpárolgott, keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet. Forgasd össze, és tálalhatod is.
Persze a hagyományos köreteket sem kell teljesen elhagyni: a rozmaringos krumplipürét mindenki imádni fogja.
Krémes, fokhagymás krumplipüré: a friss rozmaringtól illatos
A krumplipüré szépsége az egyszerűségében rejlik. Alig néhány hozzávalót igényel, és szinte bármivel ízesíthető. Ezúttal egy ünnepi hangulatú, fokhagymás püréreceptet mutatunk.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Maor Winetrob / Getty Images