Sarkadi pecsenye csirkemellből, sűrű szafttal: gomba és kolbász is kerül a mártásba

A sarkadi pecsenye szaftja a füstölt kolbásznak köszönhetően annyira intenzív ízű.

sarkadi pecsenye
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A selymes mártásban fürdő sarkadi pecsenye csirkemellből is elkészíthető, így viszonylag hamar az asztalra kerülhet. A hússzeleteket először vaj és olaj keverékén pirítsd meg, utána kerülhetnek a tepsibe. A mártás füstös ízéért a kolbász felelős.

Sarkadi pecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 db csemegeuborka
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben a gombát szeleteld fel. A kolbászt tíz percre áztasd hideg vízbe, majd húzd le a héját, vágd karikákra. Az uborkákat is karikázd fel.

A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd rá a csirkeszeleteket, oldalanként egy-két perc alatt piríts rájuk kérget, majd pakold őket egymás mellé egy tepsibe. A gombát óvatosan sózd és borsozd, és ugyanebben a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával párold puhára. Közben add hozzá a kolbászkarikákat is. Nagyjából tíz perc kell nekik, hogy megpuhuljanak, ekkor öntsd fel őket tejszínnel, add hozzá az uborkát és a reszelt sajt felét is, forrald össze, majd ezzel a raguval öntsd nyakon a tepsiben várakozó húst. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe húsz percre, amíg a sajt ráolvad.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük