Krémes, selymes sárgaborsóleves: filléres, laktató és finom fogás
Sárgaborsóból ne csak főzeléket készíts, krémesítve, levesnek is tartalmas, és nagyon ízletes.

sargaborsokremleves
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rostban gazdag sárgaborsót piacon, boltban most is könnyen beszerezheted, és olcsó alapanyag. Télen, kora tavasszal kifejezetten ajánlott fogyasztani. Ha levest készítesz belőle, csak könnyű másodikról kell gondoskodni. A tejszíntől selymesebb lesz az állaga. Feltéttel gazdagíthatod, a kolbász, a bacon is illik hozzá.

Sárgaborsóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót válogasd át, és jó alaposan mosd meg. A krumplit pucold meg, darabold fel, és a sárgaborsóval együtt rakd egy lábosba. Tedd hozzá a kétféle hagymát, és önts rá egy-másfél liter vizet, hogy jól lepjen el mindent. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd 40-50 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha zavar a héja, át is passzírozhatod. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. 

A finom borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg! Alig van vele munka, és még a kezdőknek sem jelent kihívást. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük