Krémes, selymes sárgaborsóleves: filléres, laktató és finom fogás

Sárgaborsóból ne csak főzeléket készíts, krémesítve, levesnek is tartalmas, és nagyon ízletes.

sargaborsokremleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rostban gazdag sárgaborsót piacon, boltban most is könnyen beszerezheted, és olcsó alapanyag. Télen, kora tavasszal kifejezetten ajánlott fogyasztani. Ha levest készítesz belőle, csak könnyű másodikról kell gondoskodni. A tejszíntől selymesebb lesz az állaga. Feltéttel gazdagíthatod, a kolbász, a bacon is illik hozzá.

Sárgaborsóleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót válogasd át, és jó alaposan mosd meg. A krumplit pucold meg, darabold fel, és a sárgaborsóval együtt rakd egy lábosba. Tedd hozzá a kétféle hagymát, és önts rá egy-másfél liter vizet, hogy jól lepjen el mindent. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd 40-50 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha zavar a héja, át is passzírozhatod. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. 

A finom borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg! Alig van vele munka, és még a kezdőknek sem jelent kihívást. 

Kép: Getty Images.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük