Krémes, selymes sárgaborsóleves: filléres, laktató és finom fogás
Sárgaborsóból ne csak főzeléket készíts, krémesítve, levesnek is tartalmas, és nagyon ízletes.

sargaborsokremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rostban gazdag sárgaborsót piacon, boltban most is könnyen beszerezheted, és olcsó alapanyag. Télen, kora tavasszal kifejezetten ajánlott fogyasztani. Ha levest készítesz belőle, csak könnyű másodikról kell gondoskodni. A tejszíntől selymesebb lesz az állaga. Feltéttel gazdagíthatod, a kolbász, a bacon is illik hozzá.

Sárgaborsóleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 2 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sárgaborsót válogasd át, és jó alaposan mosd meg. A krumplit pucold meg, darabold fel, és a sárgaborsóval együtt rakd egy lábosba. Tedd hozzá a kétféle hagymát, és önts rá egy-másfél liter vizet, hogy jól lepjen el mindent. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd 40-50 percig. Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha zavar a héja, át is passzírozhatod. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. 

A finom borsókrémlevest is feltétlenül kóstold meg! Alig van vele munka, és még a kezdőknek sem jelent kihívást. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük