Isteni, sajttal töltött puffancsok
Profiterol másképpen
A sajtos sörkorcsolyák mindig népszerűek, készítsd csak magadnak, vagy vidd vendégségbe!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos puffancsok tésztája tulajdonképpen egy az egyben megegyezik a profiterol tésztájával, csak egy kicsit sósabb, a tölteléke pedig nem édes, hanem isteni sajtos.

A krémet feldobhatod egy kis őrölt szerecsendióval, a tésztát pedig frissen pirított baconnel, ha pedig úgy látod jobbnak, akkor a már megtöltött puffancsokra is piríthatsz sajtot kívülről.

Sajtos puffancsok

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 4 tojás
  • 1 csapott evőkanálnyi só

A töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tej

Elkészítés ideje:

50 perc

Elkészítés menete:

A tésztához forrald fel a vizet az olajjal, majd gyors mozdulatokkal keverd hozzájuk a lisztet és a sót is, ügyelve, hogy csomómentes legyen. Addig keverd, amíg elválik az edény falától. Ha ez megtörtént, vedd le a tűzről, és folyamatos keverés mellett üsd hozzá a négy tojást is, majd keverd az egészet egységes tésztává. Ha ez megvan, már félig nyert ügyed van. A sütőt melegítsd elő 210 fokra, és az aljában helyezz el egy vízzel megtöltött, hőálló edényt. A masszát töltsd habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj nagyjából egységes méretű halmokat, majd told be a sütőbe, hadd süljenek aranybarnára.

Amíg ez megtörténik, készítsd el a tölteléket: a reszelt sajt nagyobbik részét - körülbelül 10 dkg-t - dolgozd össze a többi hozzávalóval. A tej csak akkor kell, ha túl sűrűnek találod a kapott krémet. Ha szépen összedolgoztad őket, és a puffancsok is megsültek, nincs más dolgod, mint minden golyót félbevágni, megtölteni a krémmel és némi reszelt sajttal, és már kész is vannak a finom sörkorcsolyáid.

Még több sajtos ropogtatnivaló!

Az ellenállhatatlan sós rágcsálnivalókból sosem elég, készítsd el te is a kedvenceidet!

OLVASD EL EZT IS!

paleo kenyer recept lead
  • kenyér
  • paleolit táplálkozás

A paleolit kenyér receptje

Ezt is szeretjük