A paleolit kenyér receptje
Egyszerűbb, mint gondolnád!
A paleolit étrendre nem egyszerű átállni, de ezt a kenyeret pikk-pakk elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ebben a kenyérben nincs élesztő, tehát nem kell várnod arra, hogy megkeljen, és akár egy hétig is fogyasztható marad, a szervezeted pedig garantáltan hálás lesz érte.

A fűszerezéssel bátran játszhatsz, akár némi szárított paradicsommal vagy más zöldséggel is feldobhatod a tésztát, találd meg a kedvencedet!

Paleolit kenyér

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 1 púpos teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 20 dkg darált szezám- vagy lenmag, vagy akár vegyesen
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 kiskanál frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Mérd ki a hozzávalókat, majd egy alkalmas tálban keverj mindent össze. Először a darált magvakat, a szódabikarbónát, aztán a sót és a borsot, aztán keverd össze ezeket a vízzel és a felvert tojással, majd végül az olajjal is, ha szép, formálható, de lágy tésztát kaptál, akkor jó. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és válaszd ki a megfelelő tepsit a leendő kenyeredhez.

Tégy az aljára sütőpapírt, rá a tésztát, majd fedd le egy alufóliával. Told be így a sütőbe, és 30 perc múlva nézz rá, ha szépen feljött, akkor távolítsd el a fóliát, és pirítsd meg a kenyér tetejét körülbelül még tíz perc alatt. Ekkorra elvileg kész lesz a kenyered, ha még belül vagy alul kissé nyers maradt, dugd vissza sülni.

Zöldséges köretek az egészséges életért

A hagyományos köretek helyett készíts minél gyakrabban zöldségből készült ételeket a főfogás mellé!

OLVASD EL EZT IS!

rakott kel lead
  • zöldség
  • bacon

Rakott kelbimbó

Blog.hu ajánló