Sajttal töltött fasírtgolyók serpenyőben: a gyerekek is imádni fogják
Még finomabb lesz a fasírtgolyó, ha a közepét egy darabka kockára vágott sajttal töltöd meg.
Gyerekek és felnőttek kedvence a kis, ropogósra sütött fasírtgolyó, ami még finomabb, ha sajttal van megtöltve a közepe. Ehhez a recepthez legjobb az erőteljesebb ízű cheddar sajt. Készítheted darált marha- vagy sertéshúsból, vagy keverheted is a kettőt.
Sajttal töltött fasírtgolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, öntsd fel tejjel, és jól gyúrd össze. A sajtot vágd nagyjából másfél centis kockákra. A húsmasszából formázz golyókat. Mindegyik közepébe helyezz egy-egy darab sajtot, és burkold be teljesen a hússal. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsgolyókat félig ellepje. Oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd őket készre. A megsült kis fasírtokat szedd papírtörlőre, és tálald krumplipürével.
A csirkemellet is megtöltheted sajttal: még izgalmasabb, ha zöldség is kerül mellé.
Fűszeres pácban sült, szaftos csirkemell: brokkolival és sajttal töltve még finomabb
Ha a tepsiben sült csirkemellet kiegészíted egy kevés brokkolival és sajttal, igazán laktató és izgalmas főfogást kapsz.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció