Sajttal töltött fasírtgolyók serpenyőben: a gyerekek is imádni fogják

Még finomabb lesz a fasírtgolyó, ha a közepét egy darabka kockára vágott sajttal töltöd meg.

Sajttal töltött fasírtgolyók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekek és felnőttek kedvence a kis, ropogósra sütött fasírtgolyó, ami még finomabb, ha sajttal van megtöltve a közepe. Ehhez a recepthez legjobb az erőteljesebb ízű cheddar sajt. Készítheted darált marha- vagy sertéshúsból, vagy keverheted is a kettőt.

Sajttal töltött fasírtgolyó

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2 teáskanál
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, öntsd fel tejjel, és jól gyúrd össze. A sajtot vágd nagyjából másfél centis kockákra. A húsmasszából formázz golyókat. Mindegyik közepébe helyezz egy-egy darab sajtot, és burkold be teljesen a hússal. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsgolyókat félig ellepje. Oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd őket készre. A megsült kis fasírtokat szedd papírtörlőre, és tálald krumplipürével.

A csirkemellet is megtöltheted sajttal: még izgalmasabb, ha zöldség is kerül mellé.

Fűszeres pácban sült, szaftos csirkemell: brokkolival és sajttal töltve még finomabb

Ha a tepsiben sült csirkemellet kiegészíted egy kevés brokkolival és sajttal, igazán laktató és izgalmas főfogást kapsz.

Elolvasom

Kép: LauriPatterson / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük