Sütőben sült, amerikai sajtos makaróni: így készül a hamisítatlan mac and cheese

A mac and cheese hasonlít a magyar sajtos makarónira, de sokkal krémesebb annál.

mac and cheese
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes mac and cheese, vagyis az amerikai sajtos makaróni valóságos mennyország a dús sajtos, sült tészták rajongóinak. Nevétől eltérően egyébként nem is makaróniból, hanem szarvacska tésztából szokták készíteni, és annál finomabb, minél többféle sajttípust használsz hozzá.

Mac and cheese

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg szarvacska tészta
  • 12 dkg cheddar sajt
  • 8.5 dkg gruyere sajt
  • 8.5 dkg mozzarella
  • 6 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 l tej
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Közben a háromféle sajtot reszeld egy tálba, és keverd őket össze. A vajat egy lábosban olvaszd fel, szórd meg liszttel, és közepes lángon kézi habverővel kevergesd két percig. A tejet fokozatosan, végig kevergetve öntsd hozzá, és főzd össze öt-hat percig, amíg besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzről, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, és keverd össze. Fokozatosan adagold bele a sajt háromnegyedét, kevergesd, amíg elolvad, és ekkor forgasd bele a kifőtt tésztát. Öntsd az egészet egy tepsibe, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és told 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a sajt megpirul a tetején.

A sütőben sült tészta mindig ellenállhatatlan: darált hússal rétegezve, nyúlós sajttal a tetején is nagyon finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük