Sajttal töltött fasírtgolyók serpenyőben: a gyerekek is imádni fogják
Még finomabb lesz a fasírtgolyó, ha a közepét egy darabka kockára vágott sajttal töltöd meg.
Gyerekek és felnőttek kedvence a kis, ropogósra sütött fasírtgolyó, ami még finomabb, ha sajttal van megtöltve a közepe. Ehhez a recepthez legjobb az erőteljesebb ízű cheddar sajt. Készítheted darált marha- vagy sertéshúsból, vagy keverheted is a kettőt.
Sajttal töltött fasírtgolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 1 teáskanál pirospaprika
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, öntsd fel tejjel, és jól gyúrd össze. A sajtot vágd nagyjából másfél centis kockákra. A húsmasszából formázz golyókat. Mindegyik közepébe helyezz egy-egy darab sajtot, és burkold be teljesen a hússal. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsgolyókat félig ellepje. Oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd őket készre. A megsült kis fasírtokat szedd papírtörlőre, és tálald krumplipürével.
A csirkemellet is megtöltheted sajttal: még izgalmasabb, ha zöldség is kerül mellé.
Kép: LauriPatterson / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept