Sajttal és sonkával töltött csirkemell ropogós panírban: így nem folyik ki belőle a töltelék
A sajttal és sonkával töltött csirkemell ropogós panírba forgatva ellenállhatatlan vasárnapi ebéd.
Otthon is elkészítheted a sajttal és sonkával töltött csirkemellet, vagyis a cordon bleu-t. Ha fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzíted, egyben marad sütés közben is, csak vigyázz, tálalás előtt ezeket szedd ki belőle. A panírral is variálhatsz, a különböző módszerekre ebben a válogatásban találhatsz ötleteket.
Sajttal-sonkával töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg sonka
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 12 dkg liszt
- 4 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és enyhén klopfold ki. Sózd és borsozd mindkét oldalukat, és tedd őket félre negyedórára.
A pihentetési idő végén minden szeletre tegyél egy-két darab sonkát, egy kevés reszelt sajtot, és tekerd fel őket. Csak annyi tölteléket tegyél rájuk, hogy könnyen tudj dolgozni velük. Rögzítsd a tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval. A megtöltött húsokat forgasd meg először lisztben, utána felvert tojásban, végül zsemlemorzsában. Hogy biztosan ne folyjon ki a töltelék, a tojásos-zsemlemorzsás forgatást még egyszer ismételd meg. Bő, forró olajban oldalanként öt-öt perc alatt süsd pirosra őket. Ha nem szeretnél mellette állni,180 fokos sütőben fél óra alatt elkészülnek, ebben az esetben csak minimális olajat kell a tetejükre csorgatni.
Tálalás előtt a hústűt vagy a fogpiszkálót szedd ki belőlük.
Ha szereted a bundázott húsokat, készítsd el a fokhagymás tejben pácolt sertéskarajt is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept