Háromsajtos rakott tészta
Ha könnyen elkészíthető, mégis látványos, ízletes és kiadós fogásra vágysz, ezt mindenképp próbáld ki.
A rakott tészta első hallásra bonyolultnak tűnhet, pedig egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogásról van szó.


Ha szereted a sajtokat, akkor nyugodtan próbáld ki más variánsokkal ezt a receptet, a legtöbb sajt harmonizál egymással, így veszítenivalód nem sok van.
Háromsajtos rakott tészta
Hozzávalók:
- 4 evőkanál frissen reszelt parmezán
- 20 dkg ricotta sajt
- 15 dkg reszelt mozzarella sajt
- 40 dkg penne
- 1 ek. olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 habosra vert tojás
- só, bors, vaj, a tepsi vajazásához
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A tésztának rakd fel a vizet, amíg felforr, egy arra alkalmas tálat vajazz ki, majd főzd a tésztát al dente állapotúra - puha, de még kicsit rágni kell -, ha kész van, tedd félre, lehetőleg olyan helyre, ahol meleg marad. Ezt követően dolgozd össze a ricottát a tojással, adj hozzá némi sót és borsot, igény szerint. A kivajazott tálban egyenletesen rendezd el a tészta felét, a tetejére szórd rá a bazsalikom felét, majd oszd el ugyanilyen arányban a ricottás-tojásos keveréket is a tetején.
Erre borítsd rá a reszelt mozzarella felét, arra a maradék bazsalikomot, rá a tésztát, végül a tetejére a maradék ricottás mártást, és szórj a tetejére parmezánt. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig, a sajt olvadásáig és enyhe barnulásáig, ezután vedd ki, és már tálalhatod is.
Ha szeretnél még több tésztás receptet, itt megtalálod
Válogass a legfinomabb fogások közül. Egyszerűek, könnyen elkészíthetőek és táplálóak.
OLVASD EL EZT IS!

- rakott étel
- egészséges recept
Sonkás-kolbászos rakott tészta

- sonka
- tészta
Házi tortellini sonkával töltve

- mogyoró
- tészta
15 perces isteni tészta

- paradicsom
- tészta