Háromsajtos rakott tészta
Sajtos tészta egy kicsit másképp
Ha könnyen elkészíthető, mégis látványos, ízletes és kiadós fogásra vágysz, ezt mindenképp próbáld ki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott tészta első hallásra bonyolultnak tűnhet, pedig egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogásról van szó.

Ha szereted a sajtokat, akkor nyugodtan próbáld ki más variánsokkal ezt a receptet, a legtöbb sajt harmonizál egymással, így veszítenivalód nem sok van.

Háromsajtos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • 20 dkg ricotta sajt
  • 15 dkg reszelt mozzarella sajt
  • 40 dkg penne
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 habosra vert tojás
  • só, bors, vaj, a tepsi vajazásához

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A tésztának rakd fel a vizet, amíg felforr, egy arra alkalmas tálat vajazz ki, majd főzd a tésztát al dente állapotúra - puha, de még kicsit rágni kell -, ha kész van, tedd félre, lehetőleg olyan helyre, ahol meleg marad. Ezt követően dolgozd össze a ricottát a tojással, adj hozzá némi sót és borsot, igény szerint. A kivajazott tálban egyenletesen rendezd el a tészta felét, a tetejére szórd rá a bazsalikom felét, majd oszd el ugyanilyen arányban a ricottás-tojásos keveréket is a tetején.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Erre borítsd rá a reszelt mozzarella felét, arra a maradék bazsalikomot, rá a tésztát, végül a tetejére a maradék ricottás mártást, és szórj a tetejére parmezánt. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig, a sajt olvadásáig és enyhe barnulásáig, ezután vedd ki, és már tálalhatod is.

Ha szeretnél még több tésztás receptet, itt megtalálod

Válogass a legfinomabb fogások közül. Egyszerűek, könnyen elkészíthetőek és táplálóak.

Ezt is szeretjük