Hasselback-csirkemell sok sajttal, ricottával: így nem fog kiszáradni
Az egyszerű Hasselback-csirkemellbe csupa finomság kerül, és a látvány is pazar.

Hasselback-csirkemell sok sajttal, ricottával: így nem fog kiszáradni
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a csirkemellet a Hasselback-krumpli ihlette. Ennél könnyebb és nagyszerűbb módja nincs is annak, hogy a hús ne száradjon ki sütés közben, omlós és nagyon finom legyen. A ricottás, spenótos töltelék is telitalálat. A Hasselback-csirkemell jól variálható, és egy órán belül már az asztalra is varázsolhatod. A rizs és a krumpli szinte bármilyen formában remek választás hozzá.   

Sajtos-ricottás Hasselback-csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot tisztítsd meg, majd kevés olajon fonnyaszd meg. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a ricottát, a sót, a borsot és a reszelt fokhagymát. A csirkemellet öblítsd le, és vagdosd be ujjnyi vastag kihagyásokkal. Arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen. Tölts a mélyedésekbe spenótos-ricottás keveréket, és tedd kevés olajjal kikent tepsibe. 

Szórd a tetejére a reszelt sajtot, locsolj rá kevés vizet, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha kell, a végén vedd le a húsról a fóliát, és pirítsd meg. 

Ezt is szeretjük