Rakott csirkemell vastag, nyúlós sajtréteggel: szaftos, omlós és kiadós
A sajtos-rakott csirkemell könnyű, mégis laktató fogás, amit a zöldfűszerek még jobban feldobnak.

sajtos-rakott-csirkemell-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell magas fehérje- és alacsony kalóriatartalma miatt az egyik legkedveltebb alapanyag, a diétázók körében is nagy kedvenc. Ha szereted az olasz ízeket, akkor dobd fel a tepsis fogást paradicsommal, mozzarellával és fűszernövényekkel. Kínálhatod friss salátával vagy bármelyik klasszikus körettel.

Sajtos-rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 4 db paradicsom
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Rendezd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakd rá a felkarikázott paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. A tetejét szórd meg reszelt vagy szeletekre vágott sajttal, és takard le fóliával.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a csirkemell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, kiveheted a sütőből. Amennyiben szükséges, vedd le rólia a fóliát, és pirítsd meg.
A csirke édesen, ragacsosan is ínyenc étel, kívül szép pirosra sül, belül omlós lesz.

Ezt is szeretjük