Rakott csirkemell vastag, nyúlós sajtréteggel: szaftos, omlós és kiadós
A sajtos-rakott csirkemell könnyű, mégis laktató fogás, amit a zöldfűszerek még jobban feldobnak.


- Pattanás, puffadt arc és bőrszárazság: az alkohol a bőrre is káros hatással van »
- Furcsa képek jelentek meg a 35 éves Irina Shaykról: zöld hajjal mutatja be a magányos jövőt »
- 7 híresség, aki divatot teremtett merész frizurájával: már akkor így viselték a hajukat, amikor még senki nem merte bevállalni »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Hogy néz ki egy női test közel 100 kilós fogyás után? A 31 éves nő bátran megmutatta, miután egészséges lett
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
A csirkemell magas fehérje- és alacsony kalóriatartalma miatt az egyik legkedveltebb alapanyag, a diétázók körében is nagy kedvenc. Ha szereted az olasz ízeket, akkor dobd fel a tepsis fogást paradicsommal, mozzarellával és fűszernövényekkel. Kínálhatod friss salátával vagy bármelyik klasszikus körettel.
Sajtos-rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 4 db paradicsom
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Rendezd a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, rakd rá a felkarikázott paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal. A tetejét szórd meg reszelt vagy szeletekre vágott sajttal, és takard le fóliával.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a csirkemell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a sajt pedig szép piros, kiveheted a sütőből. Amennyiben szükséges, vedd le rólia a fóliát, és pirítsd meg.
A csirke édesen, ragacsosan is ínyenc étel, kívül szép pirosra sül, belül omlós lesz.
Még több recept