Sűrű, sajtos szószban puhult csirkemell: ha így készíted, nem szárad ki

A sajtos, joghurtos szószban sült csirkemell krémes, nem szárad ki, és pillanatok alatt összeállítható.

Sajtos-joghurtos csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsis csirkemell tökéletes választás akkor, ha gyorsan szeretnél valami finom vacsorát tenni az asztalra: sajtos, joghurtos szószban készítve laktató és különleges. A szószhoz legjobb, ha sűrű görög joghurtot használsz. A csirkedarabokat tartsd egy-két órát egyszerű, sós-borsos pácban, így sokkal jobban átjárják az ízek.

Sajtos-joghurtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg görög joghurt
  • 12 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd négy nagy darabba. Szórd meg sóval és borssal, kend meg olívaolajjal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben a joghurtot keverd el a reszelt parmezán felével és a zúzott fokhagymával.

 

A pácolási idő leteltével a csirkedarabokat forró serpenyőben nagy lángon pirítsd körbe oldalanként két perc alatt. Plusz zsiradék nem kell alá. Tedd őket egy tepsibe, és öntsd le a joghurtos keverékkel. Szórd meg a tetejét a maradék parmezánnal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 45 percre. Amikor puhára sült, vedd ki a sütőből, és szórd meg kevés apróra vágott petrezselyemmel.

Krémes, habkönnyű joghurtos mousse: a hűtő végzi a legnagyobb munkát

A sűrű görög joghurt és a légies tejszínhab találkozásából csodálatos pohárdesszert születik.

Elolvasom

Kép: Lauri Patterson / Getty Images

Ezt is szeretjük