Omlós csirkemell fokhagymás görög joghurtban pácolva: így lesz igazán omlós a hús
Nagyon finom omlós lesz a csirkemell, ha elkészítés előtt fokhagymás görög joghurtban pácolod.

gorog joghurtos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sűrű, görög joghurtos pác nagyon jól megy a csirkemellhez, mert fantasztikusan szaftossá varázsolja a kicsit szárazabb húst. A legfinomabb ízek elérése érdekében legalább három órát tartsd a joghurtos keverékben, és csak utána süsd ki.

Görög joghurtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg görög joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 dl citromlé
  • bors
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, dörzsöld be sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, és ha szereted, egy leheletnyi chilivel. A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, az ecettel, az olajjal és a citromlével. Fektesd a befűszerezett csirkeszeleteket ebbe a keverékbe, és letakarva pihentesd a hűtőben három órát. Amikor az ízek már jól átjárták a húst, vedd ki a pácból, fektesd őket egymás mellé egy tepsibe, és alufóliával letakarva told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre, amíg omlósra sülnek. Grillrácsra téve is kisütheted, ekkor oldalanként nagyjából öt perc kell neki.
 

Görög joghurtból isteni finom mártogatóst is összeállíthatsz húsok vagy zöldségek mellé.

Ezt is szeretjük