Omlós csirkemell fokhagymás görög joghurtban pácolva: így lesz igazán omlós a hús
Nagyon finom omlós lesz a csirkemell, ha elkészítés előtt fokhagymás görög joghurtban pácolod.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A sűrű, görög joghurtos pác nagyon jól megy a csirkemellhez, mert fantasztikusan szaftossá varázsolja a kicsit szárazabb húst. A legfinomabb ízek elérése érdekében legalább három órát tartsd a joghurtos keverékben, és csak utána süsd ki.
Görög joghurtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg görög joghurt
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál bazsalikom
- 2 teáskanál oregánó
- 1 dl citromlé
- só
- bors
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, dörzsöld be sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, és ha szereted, egy leheletnyi chilivel. A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, az ecettel, az olajjal és a citromlével. Fektesd a befűszerezett csirkeszeleteket ebbe a keverékbe, és letakarva pihentesd a hűtőben három órát. Amikor az ízek már jól átjárták a húst, vedd ki a pácból, fektesd őket egymás mellé egy tepsibe, és alufóliával letakarva told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 30 percre, amíg omlósra sülnek. Grillrácsra téve is kisütheted, ekkor oldalanként nagyjából öt perc kell neki.
Görög joghurtból isteni finom mártogatóst is összeállíthatsz húsok vagy zöldségek mellé.
Még több recept