Sajtos, gombás csirkemell töltve, ropogós baconbe tekerve
Egy óra alatt ízletes főfogást varázsolhatsz az asztalra. A sajtos-gombás csirkemell göngyölve igazán étvágygerjesztő.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ha szereted a csirkemellet, a gombát, akkor ez a te ételed. Nem lesz vele nehéz dolgod. A külseje finom ropogós, a töltelék pedig puha. Mivel baconbe tekered, biztos lehetsz benne, hogy nem szárad ki a csirkemell. Friss zöldségekkel, salátával fogyasztva ugyanolyan jó, mint a hagyományos köretekkel.
Sajtos, gombás csirkemell
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 50 dkg gomba
- 20 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, tedd hozzá az aprított petrezselymet, majd párold addig, amíg elfő a leve. A csirkemellet öblítsd le, lapjában vágd be, és hajtsd ki, mint egy könyvet. Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.
Rakd rá a gombás keveréket és a feldarabolt sajtot. Tekerd fel, csavard baconbe, és tedd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Ha a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A csirkemell lime-mal és tejszínnel is pazar, ráadásul gyorsan elkészülsz vele.
Még több recept