Sajtos, gombás csirkemell töltve, ropogós baconbe tekerve
Egy óra alatt ízletes főfogást varázsolhatsz az asztalra. A sajtos-gombás csirkemell göngyölve igazán étvágygerjesztő.

gombas-sajtos-csirkemell-gongyolve
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csirkemellet, a gombát, akkor ez a te ételed. Nem lesz vele nehéz dolgod. A külseje finom ropogós, a töltelék pedig puha. Mivel baconbe tekered, biztos lehetsz benne, hogy nem szárad ki a csirkemell. Friss zöldségekkel, salátával fogyasztva ugyanolyan jó, mint a hagyományos köretekkel.

Sajtos, gombás csirkemell

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, tedd hozzá az aprított petrezselymet, majd párold addig, amíg elfő a leve. A csirkemellet öblítsd le, lapjában vágd be, és hajtsd ki, mint egy könyvet. Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.

Rakd rá a gombás keveréket és a feldarabolt sajtot. Tekerd fel, csavard baconbe, és tedd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Ha a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

A csirkemell lime-mal és tejszínnel is pazar, ráadásul gyorsan elkészülsz vele. 

Ezt is szeretjük