Sajtos, gombás csirkemell töltve, ropogós baconbe tekerve
Egy óra alatt ízletes főfogást varázsolhatsz az asztalra. A sajtos-gombás csirkemell göngyölve igazán étvágygerjesztő.

gombas-sajtos-csirkemell-gongyolve
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A legszebb magas sarkú cipők tavaszra: nem lehet tovább fokozni a nőiességüket »

3 egyszerű tornagyakorlat alhasi zsírpárnák ellen: már 7 nap után érezhető a változás »

Friss, ragyogó arcbőr, futás után: 5 tuti arcápolási tipp, ha szabad levegőn sportolsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a csirkemellet, a gombát, akkor ez a te ételed. Nem lesz vele nehéz dolgod. A külseje finom ropogós, a töltelék pedig puha. Mivel baconbe tekered, biztos lehetsz benne, hogy nem szárad ki a csirkemell. Friss zöldségekkel, salátával fogyasztva ugyanolyan jó, mint a hagyományos köretekkel.

Sajtos, gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a megtisztított gombát. Fűszerezd sóval és borssal, tedd hozzá az aprított petrezselymet, majd párold addig, amíg elfő a leve. A csirkemellet öblítsd le, lapjában vágd be, és hajtsd ki, mint egy könyvet. Klopfold ki kicsit, sózd és borsozd ízlés szerint.

Rakd rá a gombás keveréket és a feldarabolt sajtot. Tekerd fel, csavard baconbe, és tedd kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Ha a csirkemell puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

A csirkemell lime-mal és tejszínnel is pazar, ráadásul gyorsan elkészülsz vele. 

Ezt is szeretjük