Ropogós sajtos csigák negyedóra munkával: élesztős leveles tészta az alapjuk
A sajtos sós csigák töltelékébe fűszeres aszalt paradicsom is kerül, ettől lesz még különlegesebb az ízük.
Ezek a ropogtatnivaló sajtos csigák készen kapható élesztős leveles tésztából készülnek. Használd hozzá a kedvenc sajtjaidat: ebbe a változatba most trappista sajt, mozzarella és cheddar került. Érdemes néhány szem szárított paradicsomot is a töltelékbe kanalazni, mert egészen különleges karaktert ad neki.
Sajtos csigák
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg élesztős leveles tészta
- 5 dkg natúr krémsajt
- 5 szem szárított paradicsom
- 2.5 dkg mozzarella
- 2.5 dkg trappista sajt
- 2.5 dkg cheddar sajt
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A leveles tésztát terítsd ki. Kend meg krémsajttal, szórd meg sóval, borssal, csipetnyi fokhagymaporral. A szárított paradicsomot halászd ki a levéből, darabold fel, és rakd ki vele a krémsajtot. Szórd meg reszelt mozzarellával, trappistával és cheddarral, és tekerd fel. Késsel szeleteld fel, hogy csigákat kapj, és egyengesd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd őket pirosra.
A kakaós csigát is elkészítheted egyszerűen, leveles tésztából: így pillanatok alatt készen lesz a finomság.
Leveles tésztás kakaós csiga alig valamiből: gyermekkorunk kedvence
Egy örök klasszikus receptjét hoztuk most el nektek, amit biztos, hogy gyerekként mindenki kapott már reggelire, vagy még ma is örömmel és persze csokis bajusszal a száján majszolja el.
ElolvasomKép: Diana Sklarova / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció