Ropogós sajtos csigák negyedóra munkával: élesztős leveles tészta az alapjuk
A sajtos sós csigák töltelékébe fűszeres aszalt paradicsom is kerül, ettől lesz még különlegesebb az ízük.

Ezek a ropogtatnivaló sajtos csigák készen kapható élesztős leveles tésztából készülnek. Használd hozzá a kedvenc sajtjaidat: ebbe a változatba most trappista sajt, mozzarella és cheddar került. Érdemes néhány szem szárított paradicsomot is a töltelékbe kanalazni, mert egészen különleges karaktert ad neki.
Sajtos csigák
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg élesztős leveles tészta
- 5 dkg natúr krémsajt
- 5 szem szárított paradicsom
- 2.5 dkg mozzarella
- 2.5 dkg trappista sajt
- 2.5 dkg cheddar sajt
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A leveles tésztát terítsd ki. Kend meg krémsajttal, szórd meg sóval, borssal, csipetnyi fokhagymaporral. A szárított paradicsomot halászd ki a levéből, darabold fel, és rakd ki vele a krémsajtot. Szórd meg reszelt mozzarellával, trappistával és cheddarral, és tekerd fel. Késsel szeleteld fel, hogy csigákat kapj, és egyengesd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd őket pirosra.
A kakaós csigát is elkészítheted egyszerűen, leveles tésztából: így pillanatok alatt készen lesz a finomság.
Kép: Diana Sklarova / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept