Ropogós sajtos csigák negyedóra munkával: élesztős leveles tészta az alapjuk

A sajtos sós csigák töltelékébe fűszeres aszalt paradicsom is kerül, ettől lesz még különlegesebb az ízük.

sajtos csigak

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezek a ropogtatnivaló sajtos csigák készen kapható élesztős leveles tésztából készülnek. Használd hozzá a kedvenc sajtjaidat: ebbe a változatba most trappista sajt, mozzarella és cheddar került. Érdemes néhány szem szárított paradicsomot is a töltelékbe kanalazni, mert egészen különleges karaktert ad neki.

Sajtos csigák

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg élesztős leveles tészta
  • 5 dkg natúr krémsajt
  • 5 szem szárított paradicsom
  • 2.5 dkg mozzarella
  • 2.5 dkg trappista sajt
  • 2.5 dkg cheddar sajt
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát terítsd ki. Kend meg krémsajttal, szórd meg sóval, borssal, csipetnyi fokhagymaporral. A szárított paradicsomot halászd ki a levéből, darabold fel, és rakd ki vele a krémsajtot. Szórd meg reszelt mozzarellával, trappistával és cheddarral, és tekerd fel. Késsel szeleteld fel, hogy csigákat kapj, és egyengesd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd őket pirosra.

A kakaós csigát is elkészítheted egyszerűen, leveles tésztából: így pillanatok alatt készen lesz a finomság.

Kép: Diana Sklarova / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük