Ropogós, sajtos, baconös sült krumpli a tepsiből: nem fog tocsogni az olajban
Ezentúl csak így akarod majd készíteni a sült krumplit: ínyenc fűszerkeverékkel, sajttal, baconnel megbolondítva páratlanul finom.
![Sajtos, baconös sült krumpli](https://kep.index.hu/1/0/2036/20361/203613/20361311_77e537e1b3f02d81c0a6d16d0f6af05e_wm.jpg)
A sült krumpli a legegyszerűbben elkészíthető köretek egyike, szinte mindenhez illik. Ha tepsiben sütöd, kevésbé hizlal. Amennyiben fűszerekkel, baconnel és sajttal turbózod, önálló ételként is megállja a helyét. Kínálhatsz hozzá különféle szószokat, jól illik hozzá a csípős is.
Sajtos, baconös sült krumpli recept
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat hámozd és mosd meg alaposan, majd papírtörlővel itasd le róluk a vizet. Vágd egyenlő nagyságú hasábokra. Öntsd egy tálba az olajat, jól keverd össze a sóval, a borssal, a paprikával és a fokhagymaporral.
Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és rendezd el benne a hasábokat, majd locsold a krumplira a fűszeres keveréket. Figyelj, hogy lehetőleg mindenhol érje. A kezeddel össze is keverheted. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig, közben forgasd meg a szeleteket. Amikor a krumpli belül puha, szórd meg a felkockázott baconnel és a reszelt sajttal. Tedd vissza a sütőbe, ha szép piros lesz, és a sajt is ráolvad, tálalhatod is.
![](https://kep.index.hu/1/0/2037/20373/203738/20373895_433793a502082508d40a195f8f264a4a_wm.jpg)
Még több recept