Sajtkrémes, töltött, göngyölt csirkemell: szaftos lesz a bacontől
A sajtkrémes, göngyölt csirkemell tökéletes időtakarékos recept az év legelfoglaltabb időszakára.
Ne mindig csak rántsd a csirkemellet, töltsd meg sajtkrémmel, és csavard baconbe. A száraz hús villámgyorsan szaftos, ízletes fogássá válik. A sajthoz keverhetsz zöldségeket, és megszórhatod zöldfűszerekkel is. Jól illik hozzá a rozmaring, az oregánó és a bazsalikom is.
Sajtkrémes göngyölt csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemellfilé
- 20 dkg krémsajt
- 20 dkg bacon
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd vékony szeletekre. A baconöket terítsd ki, mindegyikre helyezz rá egy hússzeletet, szórd meg sóval és borssal. Kanalazz középre krémsajtot, és göngyöld fel. Hústűvel meg is tűzheted, akkor biztosan nem nyílik szét. Ne sózd meg nagyon, mert a bacon is sós.
A húsokat helyezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szorosan egymás mellé. Fedd le alufóliával, és told az előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor a csirkemell puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit.
- csirkemell
- krémsajtos csirkemell
- bacon
- baconbe tekert csirkemell
- göngyölt hús
- göngyölt csirke
- Recept
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Még több recept