Rozmaringos csirkemell vele sült zöldségekkel: könnyű fogás a nehéz falatok után
A rozmaringos, zöldséges csirkemell remek ebédötlet, ha szeretnél jóllakni, de nem akarod túlterhelni a gyomrodat.

Rozmaringos csirkemell vele sült zöldségekkel: könnyű fogás a nehéz falatok után
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rozmaringos-zöldséges csirkemell gyorsan az asztalra varázsolható étel. Ízletes, és nagyon praktikus, hisz köretet sem kell készítened hozzá. Érdemes a húst néhány órán át pácolni, hogy az ízek kellően átjárják. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg karfiol
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 bögre zöldbab
  • 1 dl olaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét és a zöldségeket is mosd meg, csepegtesd le. A húst vágd kis darabokra, a sárgarépát karikázd fel, és a zöldbabot is aprítsd fel. A karfiolt szedd rózsáira, és sós vízben főzd 8-10 percig. Nem kell teljesen puhának lennie. Szűrd le, majd csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, pépesített fokhagymával, borssal, apróra vágott rozmaringgal, és öntsd a húsra. Pácold a hűtőben legalább egy órán át.


Pihentetést követően vajazz ki egy tepsit, szórd bele a húst, rakd mellé a zöldségeket, és öntsd le a maradék páclével, esetleg kevés főzőtejszínnel is meglocsolhatod. Rakhatsz még egy-két ág rozmaringot a hús tetejére is. Fedd le alufóliával, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor a hús és a zöldségek is puhák, vedd le a fóliát, és, ha szükséges, pirítsd meg.  

Ezt is szeretjük