Ropogós rozmaringos csirkecombok 15 perc munkával: a hús belül vajpuha
Rozmaringos fűszerezéssel különösen finom csirkecombokat készíthetsz.
A friss rozmaring fantasztikusan finom ízt és illatot kölcsönöz a sült csirkecombnak. A szaftja alapját száraz fehérbor adja, amivel sütés közben érdemes locsolgatni őket.
Rozmaringos sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkefelsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 ág rozmaring
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat egy kis tálkában keverd el a pirospaprikával, a szárított rozmaringgal és a borssal. Kend meg vele jól a húsokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A hagymát cikkezd fel, és oszd el a hús mellett. Tedd mellé a rozmaringágakat, öntsd fel fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Néha locsold meg a húsokat a szafttal. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig, amíg a bőre ropogóssá válik.
A rozmaring a gombás-rizses egytálételből, vagyis a piláfból is kihagyhatatlan.
Bőséges rizses egytál a piláf: könnyű fogás húsmentes napokra
Nem gombás rizs, és nem is gombás rizottó, a piláf zöldségei alaplében puhulnak, ízletes, könnyed finomság, melyet melegen a legjobb fogyasztani.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció