Ropogós rozmaringos csirkecombok 15 perc munkával: a hús belül vajpuha

Rozmaringos fűszerezéssel különösen finom csirkecombokat készíthetsz.

rozmaringos csirkecomb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A friss rozmaring fantasztikusan finom ízt és illatot kölcsönöz a sült csirkecombnak. A szaftja alapját száraz fehérbor adja, amivel sütés közben érdemes locsolgatni őket.

Rozmaringos sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkefelsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 ág rozmaring
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat egy kis tálkában keverd el a pirospaprikával, a szárított rozmaringgal és a borssal. Kend meg vele jól a húsokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A hagymát cikkezd fel, és oszd el a hús mellett. Tedd mellé a rozmaringágakat, öntsd fel fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Néha locsold meg a húsokat a szafttal. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig, amíg a bőre ropogóssá válik.

A rozmaring a gombás-rizses egytálételből, vagyis a piláfból is kihagyhatatlan.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük