Ropogós rozmaringos csirkecombok 15 perc munkával: a hús belül vajpuha
Rozmaringos fűszerezéssel különösen finom csirkecombokat készíthetsz.
A friss rozmaring fantasztikusan finom ízt és illatot kölcsönöz a sült csirkecombnak. A szaftja alapját száraz fehérbor adja, amivel sütés közben érdemes locsolgatni őket.
Rozmaringos sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkefelsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 ág rozmaring
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat egy kis tálkában keverd el a pirospaprikával, a szárított rozmaringgal és a borssal. Kend meg vele jól a húsokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A hagymát cikkezd fel, és oszd el a hús mellett. Tedd mellé a rozmaringágakat, öntsd fel fehérborral, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Néha locsold meg a húsokat a szafttal. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig, amíg a bőre ropogóssá válik.
A rozmaring a gombás-rizses egytálételből, vagyis a piláfból is kihagyhatatlan.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept